VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Artiko, d.o.o., Podrožniška pot 3, 1000 Ljubljana, se zavezuje, da bo podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Pridobljeni osebni podatki, razen kolikor je v teh pravilih izrecno drugače določeno, ne bodo posredovani tretjim osebam.

  1. Obdelava spletnih naročil Osebni podatki pridobljeni ob registraciji (ime, priimek, spol, naslov, elektronski naslov, telefonska številka) se uporabijo v namene poslovanja preko spleta, torej za identifikacijo kupca, pošiljanje naročila ter možnost kontaktiranja v primeru težav ali sprememb v zvezi z naročilom, obveščanje glede statusa naročila in posebnosti glede dostave. Podatki, pridobljeni za ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 10 let po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen. Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s spletnim nakupom.
  2. Odgovori preko spletnega obrazca Ob uporabi spletnega obrazca na spletni strani www.artbutik.si, se podatki (ime, priimek, naslov in telefonska števila) uporabijo za odgovor uporabniku. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen. Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v obdelavo podatkov za pošiljanje odgovorov preko spletnega obrazca.
  3. Pošiljanje elektronskih sporočil: Ob prijavi na elektronske novice na spletni strani www.artbutik.si, bo podjetje Artiko d.o.o. uporabilo osebne podatke (elektronski naslov), ki jih uporabnik posreduje za namen pošiljanja elektronskih sporočil (novice, oglasna sporočila, obvestila o tekočih akcijah ipd.). Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen. Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v obdelavo podatkov za pošiljanje elektronskih sporočil.
  4. Neposredno trženje Osebni podatki pridobljeni ob registraciji ali prijavi na e-novice (ime, priimek, spol, poštni naslov, telefon in elektronski naslov) se uporabljajo za namene neposrednega trženja: oglaševanje, segmentiranje in profiliranje v namen prilagojenega oglaševanja, anketiranje ter za remarketing (ciljano oglaševanje) preko spletnih brskalnikov in socialnih omrežij. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen. Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v obdelavo podatkov za neposredno trženje.
  5. Analize nakupnih navad Osebni podatki (ime, priimek, spol, poštni naslov, telefon in elektronski naslov) in podatki o opravljenih nakupih se uporabljajo za analiziranje nakupov in nakupnih navad v namen zagotavljanja boljše storitve in ponudbe, v pomoč pri poslovanju ter za profiliranje uporabnikov in avtomatizirano sprejemanje odločitev za zagotavljanje boljše spletne uporabniške izkušnje in pošiljanje prilagojenih ponudb. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen. Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je privolitev posameznika v obdelavo podatkov za analize nakupnih navad.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva dostop do podatkov, ki jih o njem hrani Artiko d.o.o. Prav tako lahko kadarkoli zahteva popravek, omejitev ali preprečitev uporabe za posamezen namen obdelave, izbris ali prenos podatkov ter vloži ugovor pri podjetju Artiko d.o.o. oz prijavo pri informacijskem pooblaščencu. Način spremembe, dostopa ali izbrisa osebnih podatkov: Uporabnik lahko spremeni podatke, zahteva dostop ali izbris preko izpolnjenega Enotnega obrazca, ki je objavljena na www.artbutik.si in dostopen na prodajnih mestih podjetja Artiko d.o.o. ali z zahtevkom poslanim na info@artiko.si. Obrazec se odda na prodajnem mestu podjetja Artiko d.o.o.ali pošlje na naslov Artiko d.o.o., Podrožniška pot 3, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov info@artiko.si.

Od prejemanja e-novic se lahko posameznik odjavi s klikom na gumb za odjavo, objavljen v nogi vsakega poslanega elektronskega sporočila.

Varnost

Artiko d.o.o. se poslužuje ukrepov za zagotavljanje varnosti in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov ter se zavezuje, da jih sama ali preko pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov obdeluje, hrani in varuje v skladu z veljavno zakonodajo in jih ne posreduje tretjim osebam.

Kontakt

Za vsa vprašanja, zahtevke o spremembah ali vpoglede v podatke nas uporabnik lahko kontaktira na info@artiko.si ali na telefonsko številko 041 792 873.

PRAVNA PODLAGA

Splošni pogoji spletne trgovine Artbutik.si so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.