Klic

Klic

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. - Več o piškotkih - Skrij sporočilo

Klic

35,00 €
Giclée grafika
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
US-006-FA-020
Avtorsko podpisana giclée grafika reproducirana iz ročno narisanega originala. Natisnjena s pigmentnimi barvili na rahlo teksturiran arhivski 315g mat papir.

Velikost papirja:21x29,7 cm
Velikost motiva:15x17 cm
Papir: Innova soft textured natural white 315g (arhivski)
Barvila: Canon 12-barvni lucia EX pigmenti - obstojnost 100 let

Bojana Dimitrovski

Bojana Dimitrovski je bila rojena 21. marca 1974 v Beogradu. Odrasla je, obkrožena z umetnostjo. Oče, ki je akademski slikar, se je potrudil, da ni niti en dan minil brez risalnih vaj. Mama, ki je bila umetnostna zgodovinarka, ji je podarila ljubezen in smisel za estetiko in ustvarjanje. Profesionalno se je začela ukvarjati z ilustracijo pri devetnajstih letih. Prva dela je ustvarila za takrat kultno revijo Politikin Zabavnik. Sredi 90. let preteklega stoletja je živela v Kanadi, kjer se je ukvarjala predvsem z računalniško, uporabno ilustracijo, in animacijo.

Leta 2006 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Beogradu. Takrat se je spet osredotočila na ilustracijo, njen najljubši medij umetniškega izražanja.

Od leta 2011 intenzivno ustvarja v Sloveniji. Med deli je ilustrirala baladno pravljico Mesečinska struna pisateljice Svetlane Makarovič, njena trilogija o mačku Vilku je izšla v zbirki Čebelica. Redno ilustrira za slovenske otroške in mladinske revije. Ko je delala za založnike v Srbiji in Kanadi, je bila za svoje delo večkrat nagrajena.