Ko svinje letijo

Ko svinje letijo

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. - Več o piškotkih - Skrij sporočilo

Ko svinje letijo

35,00 €
Giclée grafika
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
US-005-FA-015
Avtorsko podpisana giclée grafika reproducirana iz ročno narisanega originala. Natisnjena s pigmentnimi barvili na rahlo teksturiran arhivski 315g mat papir.

Velikost papirja:29,7x21 cm
Velikost motiva:27x17 cm
Papir: Innova soft textured natural white 315g (arhivski)
Barvila: Canon 12-barvni lucia EX pigmenti - obstojnost 100 let

Milanka Fabjančič

Milanka Fabjančič, rojena 14.7.1981 v Ljubljani, je po izobrazbi akademska slikarka, po zanimanju pa od nekdaj ilustratorka. Pojem ilustracije dojema v najširšem možnem okvirju. Izhodiščna točka vseh njenih del je risba s tehničnim svinčnikom, ki je eno njenih najljubših orodij. Risbe nato prehajajo preko klasičnih okvirov ilustracij, risb in grafik na oblikovane izdelke njene avtorske blagovne znamke HA HA!, kjer se rojevajo planerji, torbe, emajlirani čajniki, krožniki, puloverji in ostale delikatese; vsem je skupna točka močna avtorska pripovednost, metaforika in ščepec črnega humorja. Njena ikonografija se napaja na množici impulzov iz pop-kulture, intimnih dogodkov in kontemplacij, ki jih pretaplja v svoj kodirani nadrealni mikrokozmos. Risarska pripovednost je povezana tudi z njenim udejstvovanjem v animiranem filmu. Diplomirala je leta 2006 z risanim filmom »Striček in Psiček«, tekom let ustvarila več kratkih animiranih vinjet (»Astra in Titan« (2015), »Vrane« (2017), ... ). V letu 2019 je premiero doživel njen avtorski animirani film Liliana, izrisan v 2D tehniki. Liliana je septembra 2019 prejela nagrado Vesna za najboljši animirani film in novembra 2019 Priznanje ;DSAF za najlepšo likovno podobo.

Poučuje predmet »Zgodboris« na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici.