Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. - Več o piškotkih - Skrij sporočilo

Bojana Dimitrovski

Bojana Dimitrovski

Bojana Dimitrovski je bila rojena 21. marca 1974 v Beogradu. Odrasla je, obkrožena z umetnostjo. Oče, ki je akademski slikar, se je potrudil, da ni niti en dan minil brez risalnih vaj. Mama, ki je bila umetnostna zgodovinarka, ji je podarila ljubezen in smisel za estetiko in ustvarjanje. Profesionalno se je začela ukvarjati z ilustracijo pri devetnajstih letih. Prva dela je ustvarila za takrat kultno revijo Politikin Zabavnik. Sredi 90. let preteklega stoletja je živela v Kanadi, kjer se je ukvarjala predvsem z računalniško, uporabno ilustracijo, in animacijo.

Leta 2006 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Beogradu. Takrat se je spet osredotočila na ilustracijo, njen najljubši medij umetniškega izražanja.

Od leta 2011 intenzivno ustvarja v Sloveniji. Med deli je ilustrirala baladno pravljico Mesečinska struna pisateljice Svetlane Makarovič, njena trilogija o mačku Vilku je izšla v zbirki Čebelica. Redno ilustrira za slovenske otroške in mladinske revije. Ko je delala za založnike v Srbiji in Kanadi, je bila za svoje delo večkrat nagrajena.

Filter
Nastavi padajočo smer

Elementi 1-20 od 37

Stran
na stran
Prikaži kot Mreža Seznam
Filter
Nastavi padajočo smer

Elementi 1-20 od 37

Stran
na stran
Prikaži kot Mreža Seznam