Zlata goska

Zlata goska

Poljub

Poljub

Hiša Babe Jage

Hiša Babe Jage

Zlata goska

Giclée grafika
30,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
US-006-FA-012
Avtorsko podpisana giclée grafika reproducirana iz ročno narisanega originala. Natisnjena s pigmentnimi barvili na rahlo teksturiran arhivski 315g mat papir.

Velikost papirja:20x21 cm
Velikost motiva:18x18 cm
Papir: Innova soft textured natural white 315g (arhivski)
Barvila: Canon 12-barvni lucia EX pigmenti - obstojnost 100 let
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Bojana Dimitrovski

Bojana Dimitrovski je bila rojena 21. marca 1974 v Beogradu. Odrasla je, obkrožena z umetnostjo. Oče, ki je akademski slikar, se je potrudil, da ni niti en dan minil brez risalnih vaj. Mama, ki je bila umetnostna zgodovinarka, ji je podarila ljubezen in smisel za estetiko in ustvarjanje. Profesionalno se je začela ukvarjati z ilustracijo pri devetnajstih letih. Prva dela je ustvarila za takrat kultno revijo Politikin Zabavnik. Sredi 90. let preteklega stoletja je živela v Kanadi, kjer se je ukvarjala predvsem z računalniško, uporabno ilustracijo, in animacijo.

Leta 2006 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Beogradu. Takrat se je spet osredotočila na ilustracijo, njen najljubši medij umetniškega izražanja.

Od leta 2011 intenzivno ustvarja v Sloveniji. Med deli je ilustrirala baladno pravljico Mesečinska struna pisateljice Svetlane Makarovič, njena trilogija o mačku Vilku je izšla v zbirki Čebelica. Redno ilustrira za slovenske otroške in mladinske revije. Ko je delala za založnike v Srbiji in Kanadi, je bila za svoje delo večkrat nagrajena.