Skeniranje fotografij

Skeniranje foto albumov, fotografij, diasov in negativov

Ste kdaj iz predala potegnili 20 let staro fotografijo ali pa kar cel album in bili razočarani nad barvami, ki so izgledale grozljivo nenavadno?

Neprijetno dejstvo je, da s časom fotografije bledijo. Od materiala, načina izdelave in okolja v katerem so fotografije shranjene je odvisno, kako hitro bodo barve popolnoma izginile. To lahko traja nekaj let, desetletij ali stoletij.

S skeniranjem fotografij poskrbimo, da ohranimo barve in spomine večne. S časom se digitalni zapis ne spreminja. Z današnjo tehnologijo lahko skeniramo negative, diase in fotografije različnih velikosti. Skener Cruse nam omogoča, da skeniramo albume v takšni obliki kot so. Fotografije lahko ostanejo zalepljene v albumu. Fotografije, ki so nagubane ali zmečkane, lahko skeniramo na način, da se izničijo sence.

Fotografije lahko med skeniranjem ostanejo zalepljene v albumu

Digitalno restavriranje

Digitalizirane fotografije lahko v računalniku s posebnim orodjem obnovimo. Odstranimo praske, zapolnimo manjkajoče dele in obnovimo barvne tone.

Z nami bodo vaši spomini ostali večni in lepši.

30 let stara fotografija – čas je zelo načel barvne pigmente; vidne so tudi mehanske poškodbe, kot so praske, zmečkanine, …
30 let staro fotografijo smo skenirali in popravili z digitalno retušo